Persontypetest: 3 niveauer af DISC-test og indsigt i adfærd

Persontypetest ⭐ | ✓ Solid indsigt i DISC personlighedstestens 3 niveauer! | ✓ Få viden om hvilken type DISC-test der passer til dit team her.

Forfatter: Morten Christensen

Persontypetest

Der findes 3 niveauer af en DISC persontypetest

Der findes 3 forskellige niveauer af en DISC persontypetest – Basis, Udvidet og Leder niveau.

En DISC persontypetest er et forskningsbaseret profilværktøj, som fx bruges til at hjælpe virksomheder og enkeltpersoner med at forstå menneskelig adfærd bedre.

Du får nyttig viden om 3 forskellige niveauer af en DISC-test

I dette blogindlæg får du konkret og brugbar viden om de 3 niveauer af DISC-testen – ligesom du får viden om, hvad forskellene er med hensyn til indsigt og nytteværdi for dig og dit team.

Rigtig god fornøjelse!

Person i hvid skjorte visualiserer en persontypetest med puslespilsbrikker
DISC er et anerkendt, forskningsbaseret profil- og testværktøj, som bruges af virksomheder, organisationer og privatpersoner til at beskrive adfærdstræk, præferencer og udviklingspotentiale.

Brug 3 min. og få solid viden: Bliv ekspert i hvad en DISC-profil er her.

De 3 niveauer

Vælg rigtigt: Få konkret og brugbar viden om de 3 niveauer

Niveauet af DISC-testen er afgørende for graden af indsigt i en personprofil – og det er derfor vigtigt at vælge det rigtige niveau, alt efter hvad du ønsker at bruge profilværktøjet til.

Ønsker du fx en overordnet DISC-profil på alle organisationens medarbejdere, en solid og indsigtsfuld profil til jeres teamudvikling – eller måske en dybdegående test i forbindelse med rekruttering af en leder eller specialist?

Lad os se nærmere på forskellene på de 3 niveauer, så du kan træffe en kvalificeret beslutning om, hvilket niveau der passer til dine behov.

Spring videre til næste afsnit!

NB: Gennemgangen af de 3 niveauer understøttes af en visualisering af den samme personprofil – men med tydelige forskelle i graden af nuancer og dybde.

Hænder og farvede brikker på et mørkt bord
En DISC personlighedstest – eller DISC profil test – afdækker vores individuelle personprofil ud fra 4 overordnede adfærdstræk – også kaldet personlighedstyper – ud fra farverne rød, gul, grøn og blå.

Brug 3 min. og få et vidensmæssigt forspring: Bliv ekspert i DISC-modellen her.

1. Persontypetest: God indsigt på basis niveau

Persontypetesten på basis niveau fokuserer på observerbar adfærd – og klarlægger personlige præferencer og adfærdsmønstre ud fra 4 adfærdstræk (farver).

Denne testtype giver en overordnet forståelse af, hvordan en person agerer i forskellige situationer og sammen med andre mennesker.

Det er fx nyttig viden til grundlæggende selvbevidsthed hos den enkelte – og som hjælpemiddel til styrke kommunikation og teamsamarbejde.

Basis niveauet af DISC-testen bruges til at give et overordnet billede af en personprofil – og testen er rent praktisk baseret på et kort spørgeskema, der kun tager ca. 10 minutter at udfylde.

Personprofiler på basis niveau leveres i form af en brugervenlig profilrapport, som med fordel kan suppleres med 1 times personlig feedforward.

Brug DISC-testen på basis niveau til:

 • At styrke kommunikation og teamsamarbejde
 • Coaching og personlig udvikling
 • Medarbejderudvikling
 • Karriereudvikling
DISC model basis med profil
Persontypetesten på basis niveau viser en simpel og praktisk anvendelig personprofil, som klarlægger personlige præferencer og adfærdsmønstre ud fra 4 adfærdstræk (farver).

Brug 3 min. og få ekstra indsigt: Bliv ekspert i hvordan en DISC-profil laves her.

2. Persontypetest: Solid indsigt på udvidet niveau

Med en persontypetest på udvidet niveau bliver personprofilen klarlagt med flere nuancer og større dybde ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 8 facetter.

Denne testtype giver en solid forståelse af, hvordan en person agerer i forskellige situationer og i forhold til andre mennesker.

I modsætning til basis persontypetesten giver den udvidede personlighedstest fx detaljerede oplysninger om personens motivationsfaktorer og kommunikations- og problemløsningsstil.

Persontypetesten på udvidet niveau viser et dybdegående og nuanceret billede af en personprofil – og testen er baseret på et online spørgeskema, der tager ca. 20 minutter at udfylde.

Hver personprofil på udvidet niveau leveres i en brugervenlig profilrapport – og følges op af 1 times individuel feedforward ved en certificeret DISC-konsulent.

Brug DISC-testen på udvidet niveau til:

 • Projektgrupper og teamudvikling
 • Medarbejderudvikling
 • Talentudvikling
 • Rekruttering
 • Onboarding
DISC model udvidet med profil
Persontypetesten på udvidet niveau viser en nuanceret og praktisk anvendelig personprofil, som afdækker adfærdsmønstre og præferencer ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 8 facetter.

Brug 3 min. og læs om Play Your Profile: Få en unik teamdag med DISC oplæg & øvelser her.

3. Persontypetest: Dybdegående indsigt på leder niveau

DISC på leder niveau er en omfattende personlighedstest, der er baseret på Femfaktormodellen – og klarlægger en personprofil ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 16 facetter.

Testen på leder niveau går mere i dybden end den udvidede persontypetest – og giver fx værdifulde oplysninger om en persons følelsesmæssige intelligens, integritet, stresshåndtering, risiko- og succesfaktorer.

Persontypetesten på leder niveau viser et dybdegående og deltaljeret billede af en personprofil. Denne DISC-test er baseret på et online spørgeskema, der tager ca. 30 minutter at udfylde.

Personprofilen på leder niveau leveres i en brugervenlig profilrapport – som understøttes af min. 1 times individuel feedforward ved en certificeret DISC-konsulent.

Brug DISC-testen på leder niveau til:

 • Udvikling på ledelses- og specialistniveau
 • Rekruttering af ledere og specialister
 • Indsigt i integritet og skyggesider
 • Identificering af succesfaktorer
 • Afdækning af risikofaktorer
DISC model leder med profil
Persontypetesten på leder niveau viser en dybdegående, detaljeret og praktisk anvendelig personprofil, som afdækker personlige adfærdsmønstre og præferencer ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 16 facetter.

Brug 3 min. og få solid viden om DISC persontyper: Mød de 4 personlighedstyper her.

Vælg rigtigt

Vælg den rigtige personlighedstest

I dette blogindlæg om DISC-testens 3 forskellige niveauer har du fået konkret og brugbar viden om hvert test-niveau.

Du har desuden fået viden om i hvilke sammenhænge hver type af test har størst nytteværdi for dig og din arbejdsplads.

Har du brug for hjælp?

Vil du bruge DISC profilværktøjet til fx rekruttering eller teamudvikling med en samlet teamprofil – så har vi den faglige ekspertise og de professionelle værktøjer, der får dig succesfuldt i mål!

Kontakt os i dagbliv ringet op her.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke niveauer af en DISC persontypetest findes der?

Der findes 3 niveauer af DISC persontypetesten:

1. Basis: Klarlægger en overordnet personprofil ud fra 4 adfærdstræk (farver)
2. Udvidet: Viser en nuanceret personprofil ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 8 facetter
3. Leder: Afdækker en dybdegående personprofil ud fra 4 adfærdstræk (farver) og 16 facetter

Du kan også læse om DISC persontypetestens 3 niveauer her.

Hvad viser en persontypetest?

En persontypetest viser hvordan en person tænker, føler og handler i forskellige situationer.

Persontypetesten kan hjælpe dig med at få indsigt i din egen adfærd – og forstå, hvordan du interagerer med andre mennesker.

En persontypetest kan også bruges til at vurdere, om en person er egnet til et bestemt job eller en bestemt rolle på arbejdspladsen.

Du kan også læse om DISC persontypetestens 3 niveauer her.

Kilder og referencer

academia.edu: Understanding The Profile Test

situational.com: What Are the Four Personality Types

123test.com: All about the Typology

Bedøm: Klik på stjernerne

Gns. / 5. Antal:

Vær den første til at bedømme

Skriv en kommentar